Nieuws
Lees voor

Kempenhaeghe steunt EpilepsieNL; geslaagde Epilepsieloop voor meer onderzoek


Tijdens de Epilepsieloop op 12 oktober 2024 sprak Erwin van Geenen, bestuurder van Kempenhaeghe, zijn waardering uit voor de grote opkomst. Het evenement, georganiseerd in samenwerking met EpilepsieNL, bracht € 13.794 aan sponsorgeld op ter ondersteuning van onderzoek naar epilepsie.

Epilepsieloop 12 oktober 2024 Epilepsieloop oktober 2024 FGH6350
Lees voor

Ruim 100 deelnemers

De weersomstandigheden waren perfect voor een wandeling. De ruim 100 deelnemers hadden de keuze uit twee routes: een rolstoelvriendelijke route van 3 km door Kloostervelden in Sterksel, en een uitdagende 10 km-route door de bossen en over het terrein van Kempenhaeghe in Heeze. Patiënten, cliënten, begeleiders, familieleden, buren en collega's van Kempenhaeghe en De Berkenschutse liepen mee. En er liep een team vanuit onze locatie in Breda mee op de hoofdlocatie.

Epilepsieloop 12 oktober 2024 FGH6343
Lees voor

Meer onderzoek

Het evenement, georganiseerd in samenwerking met EpilepsieNL, benadrukt de voortdurende strijd van mensen met moeilijk behandelbare epilepsie. Verpleegkundig specialist Carly Jansen gaf in haar toespraak aan dat hoewel er al veel bereikt is, verder onderzoek essentieel blijft: “We hebben al veel bereikt, maar er is nog zoveel meer nodig om deze patiënten te helpen.”

Epilepsieloop 12 oktober 2024 Epilepsieloop oktober 2024 FGH6347
Lees voor

Samenwerking essentieel

Als expertisecentrum voor epilepsie hecht Kempenhaeghe veel waarde aan onderzoek en innovatie om de levenskwaliteit van mensen met epilepsie te verbeteren. Door deel te nemen aan de Epilepsieloop steunen we EpilepsieNL
en dragen we bij aan de financiering van noodzakelijk wetenschappelijk onderzoek. Samenwerking met andere organisaties is essentieel om vooruitgang te boeken in de behandeling en zorg voor mensen met epilepsie.