Nieuws
Lees voor

Kempenhaeghe opent vernieuwde inclusieve speeltuin met feestelijke opening en speciale gast Phoxy

Op zondagmiddag 29 september opent Kempenhaeghe met groot feest haar vernieuwde en inclusieve speeltuin in Heeze. Met drie nieuwe, unieke speeltoestellen zet het expertisecentrum een belangrijke stap om het speelplezier toegankelijker te maken voor álle kinderen, ongeacht eventuele beperkingen. Het belooft een onvergetelijke middag te worden, waarbij PSV-mascotte Phoxy samen met kinderen en Kempenhaeghe-bestuurder Anouk Vermeer symbolisch het lint doorknipt. Na de officiële opening is de speeltuin direct toegankelijk voor publiek.

Lees voor

Inclusief spelen: "Mag ik meedoen?"

Voor veel kinderen met een beperking is de vraag "Mag ik meedoen?" niet altijd vanzelfsprekend. Bij Kempenhaeghe staat de overtuiging centraal dat ieder kind, ongeacht beperking, volledig moet kunnen meedoen. Spelen is essentieel, niet alleen voor het kind zelf, maar ook voor het gezin. Broertjes en zusjes — de ‘brussen’ — verdienen ook hun plek om samen te spelen, zonder barrières. De nieuwe speeltoestellen zijn zo ontworpen dat álle kinderen hier samen kunnen genieten en herinneringen kunnen maken. Dankzij subsidie van het Kansfonds Klein Geluk en de Stichting Kempenhaeghe is deze uitbreiding mogelijk gemaakt.

Lees voor

Speelplezier zonder grenzen

De vernieuwde speeltuin is meer dan een speelplek; het is een veilige, inclusieve ruimte waar het samenzijn en plezier centraal staan. Hier draait het niet om beperkingen, maar om wat wél mogelijk is: kinderen met én zonder beperking kunnen samen spelen en lachen. De drie nieuwe, innovatieve speeltoestellen op het terrein van Kempenhaeghe zijn ontworpen met de wens om de kwaliteit van leven van kinderen én hun families die aan onze zorg zijn toevertrouwd te verhogen. Een middag in deze speeltuin creëert geluksmomenten die families met zorgbehoevende kinderen zo hard nodig hebben.

Lees voor

Feestelijke opening en exclusieve fotomomenten

De feestelijke opening op zondag 29 september biedt niet alleen volop spel en plezier voor alle aanwezigen, maar ook een unieke kans voor jonge PSV-fans: de kampioensschaal van PSV zal aanwezig zijn! PSV-mascotte Phoxy brengt samen met de schaal een stukje voetbalglorie naar Kempenhaeghe, zodat alle kinderen — ook degenen die niet naar het stadion kunnen — deze speciale dag niet hoeven te missen. Kinderen krijgen de kans om een balletje te trappen met Phoxy, op de foto te gaan met zowel Phoxy als Kempenhaeghe-mascotte Kempy, en kunnen samen genieten van een middag die hen hopelijk bij zal blijven.

Lees voor

Geniet samen van een onvergetelijke middag

De opening vindt plaats om 15.00 uur op het grasveld voor het opnamecentrum van Kempenhaeghe (Sterkselseweg 65, Heeze), en de speeltuin is toegankelijk tot 17.00 uur. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen ouders en kinderen elkaar ontmoeten en spelen in een ontspannen en inclusieve omgeving.