Nieuws
Kunst
Lees voor

Kempenhaeghe neemt deel aan Dutch Design Week met kunstproject 'Onderhuids'

Kempenhaeghe maakt deel uit van het project ‘Onderhuids’, een aangrijpende expositie van de Dutch Design Week 2024 waarin kunst, geschiedenis, zorg en verpleegkundig werk op een bijzondere manier samenkomen. Het project is onderdeel van een breder onderzoeksprogramma van Fontys Hogeschool Mens en Gezondheid en de Academy of the Art, in samenwerking met ons expertisecentrum, het Historisch College FNI van V&VN en het Pulse Network.

Lees voor

De expositie Onderhuids daagt bezoekers uit om stil te staan bij de impact van het vaak onzichtbare werk van verpleegkundigen. Het project biedt een unieke inkijk in de zorgpraktijk en benadrukt hoe het dagelijkse werk van verpleegkundigen bijdraagt aan het welzijn van cliënten. De vraagstukken rondom goede zorg, de onzichtbare inzet van zorgprofessionals en hun invloed op het alledaagse leven komen samen in een kunstwerk dat uitnodigt tot reflectie.

Binnen dit project werkten lector Pieterbas Lalleman van Fontys Hogeschool en kunstenares Dana Dijkgraaf samen met onze bewoners en zorgprofessionals. Hun diverse perspectieven zijn gecombineerd in een drieluik dat drie belangrijke pijlers van de zorg binnen ons Centrum voor Epilepsiewoonzorg verbeeldt: de bewoners, de zorgverleners en de natuurlijke omgeving van Kloostervelden. Deze elementen belichamen de kern van onze zorg: de verbondenheid tussen mens, zorg en omgeving.

Het kunstwerk is gratis te bekijken tijdens de Dutch Design Week 2024, op locatie Strijp T (Piet Hein Eek), Halvemaanstraat 30 in Eindhoven.