Nieuws
Lees voor

Kempenhaeghe genomineerd voor de Impactmakerprijs 2024: Sociale robots als krachtige zorginnovatie

Expertisecentrum Kempenhaeghe is trots om genomineerd te zijn voor de Impactmakerprijs 2024. Deze nominatie, georganiseerd door Actie Leer Netwerk, onderstreept onze inzet voor innovatieve oplossingen, die bijdragen aan betere zorg, met als meest recente voorbeeld ons ecosysteem voor sociale robots.

Robot2
Lees voor

STEM HIER >>> Impactmakerprijs

Stem mee!
Met jouw stem laten we zien dat Kempenhaeghe vooroploopt in zorginnovatie en dat onze inzet voor betere zorg een groot verschil maakt. Samen maken we deze nominatie tot een overwinning!

Stemmen kan via de onderstaande link:
https://www.actieleernetwerk.nl/impactmakerprijs/#vakjury-enpublieksprijs

Het project “Onze Buddy’s” is een initiatief waarin sociale robots worden ingezet als ondersteuning voor zowel cliënten als ons zorgpersoneel. Deze robots, die eenvoudig door zorgmedewerkers zelf geprogrammeerd kunnen worden, zorgen voor een aanzienlijke tijdsbesparing en verbeteren de kwaliteit van de zorg. De robots bieden cliënten een gevoel van zelfredzaamheid en eigen regie, terwijl ze zorgmedewerkers tot 60 minuten per cliënt per dag kunnen ontlasten. Deze tijdwinst kan effectief ingezet worden in de zorg, maar geeft medewerkers ook meer ruimte voor een stukje extra persoonlijke aandacht, door bijvoorbeeld het spelen van een extra spelletje.

Lees voor

Innovatie in de zorg

Yvonne Reiling, agogisch regiebegeleider en kwartiermaker Sociale Robotica binnen Kempenhaeghe, legt uit hoe sociale robots nu al een verschil maken in het leven van de bewoners. "We hebben inmiddels zes robots in gebruik in verschillende groepen, van kindergroepen tot leefgroepen. De robot ondersteunt bij dagelijkse taken zoals het herinneren aan medicatie of het vervangen van een pictobord. Ook helpt het om meer eigen regie op het leven te pakken, daar waar dat zonder robot niet kon. Wanneer de robot en bewoner een klik hebben, zie je dat de zelfredzaamheid en het zelfvertrouwen van de cliënt toenemen."

DSC04976
Lees voor

Expertisecentrum Kempenhaeghe werkt intensief samen met andere zorgorganisaties en wetenschappelijke instellingen. Dankzij deze samenwerking kunnen we blijven leren en innoveren. Zorginstellingen zoals Philadelphia Zorg en GGZ Oost Brabant hebben de voordelen van de robots inmiddels ervaren en nieuwe partners zoals Amarant en Middin sluiten zich aan om hun cliënten te ondersteunen met deze nieuwe vorm van technologie.

DSC049111
Lees voor

Toekomst van zorginnovatie

De nominatie voor de Impactmakerprijs 2024 is een erkenning voor de innovatieve stappen die Kempenhaeghe als expertisecentrum voor complexe epilepsie, slaapstoornissen en neurologische leer- en ontwikkelingsstoornissen op dat gebied van zet. Volgens Reiling is dit slechts het begin van wat technologie zoals Robot CTRL kan betekenen voor de zorg. "We zien de mogelijkheden groeien en blijven altijd op zoek naar de beste oplossingen voor onze cliënten, zelfs wanneer de mogelijkheden beperkt lijken."

Lees voor

Met de inzet van sociale robots maakt Kempenhaeghe een blijvende impact op de kwaliteit van leven van cliënten en de ondersteuning van zorgmedewerkers. Deze nominatie benadrukt de waarde van innovatie in de zorg, en wij hopen dat ons initiatief door meer organisaties wordt omarmd.

Lees voor

Impactmakersprijs 2024

De Impactmakerprijs is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), RegioPlus en het Actie Leer Netwerk. Door de kennis en ervaringen van initiatieven en bewegingen te delen, leert de sector dat door anders te werken, werken in de zorg efficiënter en aantrekkelijker wordt voor bestaande en toekomstige medewerkers. Daar zijn we trots op en daarom zorgen we voor landelijke en regionale bekendheid binnen en buiten de sector.

We zijn als Kempenhaeghe enorm trots om te delen dat ons expertisecentrum is genomineerd voor de Impactmakerprijs 2024, dankzij ons succesvolle ecosysteem voor sociale robots. Dit innovatieve project ondersteunt onze zorgmedewerkers en geeft cliënten meer regie over hun eigen leven.